Van 't Schip deelt slecht Ajax-nieuws: 'Hij heeft een terugslag gekregen'

Van 't Schip deelt slecht Ajax-nieuws: 'Hij heeft een terugslag gekregen'

10 maart - 17:18 Laatste update: 17:59
65

Ajax-trainer John van 't Schip verwacht donderdag tegen Aston Villa niet over Steven Berghuis te kunnen beschikken. De linkspoot heeft een terugslag gekregen in zijn revalidatie.

Het is volgens Van 't Schip moeilijk om in te schatten of Berghuis fit genoeg is om in actie te komen in Birmingham. "We gingen er eigenlijk vanuit dat hij vandaag erbij zou kunnen zijn. Maar hij kreeg een terugslag op de training, dus dan houdt het op", begint de oefenmeester op ESPN. Hij gaat ook in op de herstellende Steven Bergwijn. "Voor hem zou een wonder voor nodig moeten zijn (om donderdag wedstrijdfit te zijn, red.). Hij heeft nog geen enkele keer met de groep meegetraind."

Brian Brobbey begon op de bank tegen Fortuna Sittard (2-2) wegens hamstringklachten. Het is nog even afwachten voor Van 't Schip of hij donderdag over de spits kan beschikken. "Dat zullen we nu even moeten afwachten. Uiteindelijk was het beter geweest als hij niet had gespeeld, maar er is wel gezegd dat hij eventueel in de laatste fase kon spelen."