VP's Elftal van de Week: AZ hofleverancier, ook PSV en Feyenoord leveren speler

VP's Elftal van de Week: AZ hofleverancier, ook PSV en Feyenoord leveren speler

11 maart - 10:00
23

AZ is na speelronde 29 in de Eredivisie hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De Alkmaarders leveren drie spelers. Ook PSV, Feyenoord, FC Twente, NEC, Sparta Rotterdam, Almere City FC, RKC Waalwijk en Vitesse zijn van de partij.

Nick Olij (Sparta Rotterdam)
Go Ahead Eagles-doelman Jeffrey de Lange verdiende het ook, maar Olij krijgt nipt de voorkeur in VP's Elftal van de Week. Het was hoogstpersoonlijk aan de Oranje-kandidaat te danken dat Sparta zo lang in de wedstrijd bleef tegen FC Twente.

Yukinari Sugawara (AZ)
AZ kan niet zonder Sugawara. De Japanner bestreek tegen Excelsior weer de hele rechtervleugel en beloonde zichzelf én zijn ploeg met zijn vijfde assist van dit Eredivisie-seizoen.

Max Bruns (FC Twente)
Sterk in de duels, rustig aan de bal: Bruns verving de geblesseerde Mees Hilgers met verve en maakte Sparta-spits Tobias Lauritsen onschadelijk. Bij Twente weten ze inmiddels: deze jongen kun je op een boodschap sturen.

Riechedly Bazoer (AZ)
Net als zijn ploeggenoot Sugawara leverde Bazoer een assist, dankzij een hoekschop die werd binnengekopt door Dani de Wit. De verdediger keerde terug in de basiself van AZ en speelde meteen weer soeverein.

Sergiño Dest (PSV)
Het is al vaker gezegd: de Eredivisie is een speeltuin voor Dest, die ook vrijdagavond in Deventer met twee vingers in de neus over het veld liep. Door zijn schitterende treffer won PSV met 0-1.

Yoann Cathline (Almere City FC)
De goal van Dest was bijzonder mooi, de wijze waarop Cathline scoorde was zo mogelijk nog fraaier. Na een versnelling en dubbele schaar verdween het kiezelharde schot van de Franse wingback via de onderkant van de lat in het Utrecht-doel.

Sven Mijnans (AZ)
Twee dagen na zijn 24ste verjaardag tekende Mijnans voor twee goals in de 4-0 zege op Excelsior. De AZ'er speelt sinds een aantal weken als valse rechtsbuiten en vult dat uitstekend in.

Paxten Aaronson (Vitesse)
Niet alleen Anis Hadj-Moussa, ook Aaronson is een speler aan wie de gedoodverfde degradant Vitesse zich kan optrekken. De gehuurde Amerikaan is snel, behendig en gewoon heel erg goed. Zijn goal mocht echter niet baten tegen RKC.

Yankuba Minteh (Feyenoord)
Het zijn de weken van Minteh, die zondagavond het vierde doelpunt in zijn laatste drie Eredivisie-wedstrijden maakte. Het zou voor Feyenoord een zegen zijn als de Gambiaan nog een jaar kan worden gehuurd van Newcastle United.

David Min (RKC Waalwijk)
Wie Michiel Kramer buiten de basis weet te houden, moet wat kunnen. Min zal dat beamen. De 24-jarige aanvaller maakte zijn vierde Eredivisie-goal van het seizoen en moet RKC behoeden voor degradatie.

Koki Ogawa (NEC)
Eén van de grote verrassingen van dit Eredivisie-seizoen, is Ogawa. De Japanner heeft zich razendsnel aangepast aan de Eredivisie en scoort inmiddels aan de lopende band. Ook tegen sc Heerenveen was het raak.