Dier en De Ligt kunnen het goed met elkaar vinden bij Bayern München

'Fijne klik' met De Ligt bij Bayern: 'We kunnen het goed met elkaar vinden'

11 maart om 16:47
Laatste update: 11 maart om 17:21

Matthijs de Ligt en Eric Dier kunnen het bij Bayern München uitstekend met elkaar vinden. De twee verdedigers spelen sinds de komst van Dier naar Duitsland vaak samen in het centrum bij Der Rekordmeister.

"Vanaf het moment dat we voor het eerst samenspeelden, vonden we meteen een fijne klik met elkaar", zegt Dier tegen T-Online. "Die wisten we in stand te houden. We kunnen het heel goed met elkaar vinden, spelen graag samen en doen het denk ik best goed."

Dier kwam in januari op huurbasis over van Tottenham Hotspur. Bij Bayern had hij het tot nu toe nog niet makkelijk. In de Bundesliga presteert de recordkampioen van Duitsland beneden verwachting. "Helaas hebben we het in de Bundesliga niet meer in eigen handen. We kunnen en moeten nu gewoon proberen de rest van onze wedstrijden te winnen. Verder hangt het af van Bayer Leverkusen. Wij moeten ons concentreren op datgene waar we controle over hebben", is Dier realistisch.

In de Champions League werd SS Lazio uitgeschakeld en stoomde Bayern door naar de laatste acht. "We moeten laten zien dat wij Bayern München zijn. Het maakt niet uit met wie we te maken krijgen", aldus Dier. "Het zullen sowieso heel moeilijke wedstrijden worden vanaf nu. In deze fase van de Champions League is iedere wedstrijd lastig en is iedere tegenstander een topteam. Het gaat om het leveren van onze beste prestaties. Vooral als we hier thuis spelen, weten we dat we heel sterk zijn en van iedereen kunnen winnen."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!