Trainer FC Eindhoven onthult: 'Lukkien en ik hebben onze analyses gedeeld'

Trainer FC Eindhoven onthult: 'Lukkien en ik hebben onze analyses gedeeld'

12 maart - 17:02
6

FC Eindhoven-coach Willem Weijs is niet bang om innovatieve concepten te introduceren in het voetbal. Als de jongste trainer (37) in het Nederlandse voetbal heeft hij uitgebreid informatie gedeeld met FC Groningen-coach Dick Lukkien over hun teams..

In de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus vertelt Weijs over deze uitwisseling van informatie. "Na de wedstrijd tegen Groningen hebben Dick Lukkien en ik informatie met elkaar gedeeld. Met Rick Kruys heb ik rond de wedstrijd tegen VVV flink wat contact gehad. Dat zijn leuke dingen. Dat komt allemaal voort uit dat ik geloof dat je samen meer kunt dan alleen. Omdat er gewoon een enorme drive zit om te verbeteren. Open staan om dingen te leren”, aldus de oefenmeester.

Desondanks zijn dit de clubs waarmee Eindhoven moet strijden om een plaats in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Weijs gelooft echter niet dat ze Groningen dit seizoen nog zullen tegenkomen en daarom hebben ze informatie uitgewisseld met Lukkien.

"Ik weet niet of Dick daar trots op is, maar we hebben met elkaar uitgewisseld wat de analyses zijn van beide teams. Groningen hebben we 3-0 verloren en na de wedstrijd hebben wij contact gehad." Volgens Weijs vroeg Lukkien of FC Eindhoven ervoor open stond om hun beeld van Groningen te delen. "Dat vind ik prima, want ik geloof wel in innovatief denken en buiten de lijntjes kleuren. Maar dan wil ik ook van hun het beeld van ons hebben. Dus toen hebben we eigenlijk onze analyses en de wedstrijdbespreking met elkaar gedeeld."

Zijn vertrouwen in de coach van FC Groningen is groot en Weijs verwacht dat zijn informatie binnenskamers blijft. "Omdat we elkaar al twee keer hebben getroffen en elkaar niet meer treffen voor een officiële wedstrijd. En dan vertrouw ik Dick erop dat wat ik met hem deel bij hem bleef."