FC Barcelona na geweldig voetbalgevecht met Napoli kwartfinalist Champions League

12 maart - 22:54
109

FC Barcelona heeft zich dinsdagavond na negentig fantastische minuten ten koste van Napoli geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Spanjaarden hadden na een wervelende openingsfase een ruime voorsprong te pakken, maar nog voor rust knokten de Italianen zich terug in de wedstrijd. Een verlenging zat er echt nog wel in, maar Barcelona hield stand en deelde in de slotfase de genadeklap uit.

Napoli en Barcelona speelden drie weken terug met 1-1 gelijk. Waar het destijds zeer gelijkwaardig was, was het dat dinsdagavond in de openingsfase allerminst. Zonder de geblesseerde Frenkie de Jong begon de thuisploeg werkelijk fenomenaal. Al na vijftien minuten spelen stond het 1-0. Middenvelder Fermín López, die De Jong verving, drukte goed af na een prima aanval.

Nog maar net bekomen van de tegengoal kreeg Napoli alweer de 2-0 om de oren. João Cancelo schoot binnen nadat de paal even daarvoor op de paal belandde. In plaats van dat Barcelona doordrukte, rechtte Napoli de rug. De Italianen speelden bij vlagen sowieso al aardig, maar dat resulteerde pas in minuut 30 in de aansluitingstreffer. Amir Rrahmani tekende voor de aansluitingstreffer.

De tweede helft speelde zich af in een iets lager tempo, wat ook niet heel moeilijk was, gezien de enorme intenstiteit van het eerste bedrijf. Napoli ging wel direct op zoek naar de gelijkmaker. Italiaanse woede was er toen Nederlandse VAR Rob Dieperik niet naar de stip wees toen Victor Osimhen naar de kant ging. In de 68e minuut dacht Barcelona de genadeklap uit te delen. Een sterk spelende Lamine Yamal werkte de bal binnen, maar deed dat in buitenspelpositie.

Tien minuten voor tijd kregen de Italianen dé mogelijkheid om een verlenging af te dwingen, maar invaller Jesper Lindstrøm miste van dichtbij. Niet lang daarna viel het doek definitief voor Napoli. Robert Lewandowski rondde af na een oogverblindende aanval over veel schijven. Door de 3-1 zege plaatst Barcelona zich voor de kwartfinale van het miljardenbal.