Capello maakt Napoli met grond gelijk: 'Zou ik niet accepteren'

Capello maakt Napoli met grond gelijk: 'Zou ik niet accepteren'

13 maart om 08:32

Fabio Capello is niet te spreken over Napoli. De voormalig trainer van onder meer Real Madrid, AC Milan, AS Roma en Juventus schrok van het niveau van de regerend Italiaans kampioen, die in de Champions League werd uitgeschakeld door FC Barcelona.

"Je kunt het je bijna niet meer voorstellen dat dit team vorig seizoen kampioen van Italië is geworden", spreekt Capello tegenover Sky Italia. Napoli won vorig seizoen nog de landstitel, maar staat nu zevende in de Serie A. "Eerder was er nog een duidelijk strijdplan, een enorme geldingsdrang en vastberadenheid. Dat zie je niet meer."

"Misschien dat de spelers denken dat zij het succes van Napoli bepaalden, zonder te luisteren naar wat de trainer van hen verwacht en verlangt", vervolgt Capello. "Met Calzona gaat het nu iets beter, maar de twee trainers voor hem konden het team niet naar hun hand zetten."

'Ik vind dat geen goed teken, want blijkbaar beheersen de spelers één speelwijze. Daarvoor missen twee belangrijke personen: Luciano Spalletti en Cristiano Giuntoli (technisch directeur, red.). Spalletti leverde een bijzondere prestatie, maar besefte dat hij het succes niet meer kon overtreffen. Dit team is wisselvallig en blijkt niet in staat om zich aan te passen. Dat zou ik als trainer niet accepteren", zo concludeert de succestrainer.