Juventus naar WK voor clubs in 2025 ten koste van Napoli

'Napoli-voorzitter beloofde spelers tien miljoen euro bij uitschakeling Barça'

13 maart om 09:54
Laatste update: 13 maart om 10:02

Juventus heeft zich na de uitschakeling van Napoli in de Champions League geplaatst voor het WK voor clubs in 2025. Juventus is daarmee de tweede Italiaanse club die deel zal nemen aan het toernooi, Inter kwalificeerde zich al eerder. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft naar verluidt alles uit de kast getrokken om plaatsing van Juve te voorkomen.

De Laurentiis hoopte Juventus uit te kunnen sluiten vanwege financiële onregelmatigheden en fraude. Vanwege die incidenten mocht Juve dit seizoen niet deelnemen aan Europese competities. Ondanks dat de club uit Turijn niet in Europa actief was, verzamelde het toch genoeg punten om Napoli in te halen en zich te kwalificeren voor het WK voor clubs.

De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport meldde dat De Laurentiis de spelers van Napoli tien miljoen euro had beloofd als ze dinsdagavond FC Barcelona zouden verslaan in de achtste finales van de Champions League. Hij vertelde CBS Sports na afloop dat het 'meer dan dat' was.

Het club WK zal in 2025 bestaan uit 32 deelnemende teams van over de hele wereld. Het zal bestaan uit acht poules van vier teams. De eerste editie van dit nieuwe format wordt gehouden in de Verenigde Staten.