'Ben blij met mijn plek op de topscorerslijst, maar het doet me verder niets'

'Ben blij met mijn plek op de topscorerslijst, maar het doet me verder niets'

13 maart - 16:40
13

Vangelis Pavlidis zit totaal niet in zijn hoofd met de topscorerstitel. De spits maakte afgelopen weekend tegen Excelsior weer een goal na de lastige periode waar hij doorheen moest met AZ.

De lastige periode van AZ ging Pavlidis niet in de koude kleren zitten, vertelt de Griek in gesprek met De Telegraaf. "Nu we in de laatste vier wedstrijden drie keer hebben gewonnen en één keer gelijk gespeeld, zijn we er weer bovenop. Uiteindelijk was het na de winterstop qua resultaten ook weer niet héél slecht. Natuurlijk hadden we uit sommige wedstrijden meer dan één punt moeten pakken, maar we verliezen alleen van Feyenoord en Twente."

Toch doet Pavlidis nog altijd mee voor de topscorerstitel, maar die prijs heeft zeker geen prioriteit. "Natuurlijk let ik op wat de andere teams in de competitie doen, en let ik dus ook op Luuk de Jong en Santiago Gimenez. Twee, drie weken geleden was ik er ook nog wel mee bezig om ze slimmer af te zijn. Maar op dit moment wil ik me ervoor afsluiten. Vorig seizoen zou ik met 22 goals topscorer zijn geworden. Maar nu is het een leuke concurrentiestrijd."

Natuurlijk is Pavlidis wel blij met zijn plek op de topscorerslijst, maar over zijn wil om die prijs te winnen is hij luid en duidelijk. "Nou ja, ik ben ook blij met waar ik sta. Elke keer als ik scoor, ben ik blij. Maar ik heb er geen invloed op of zij daarna óók weer een doelpunt maken. Dus, I don’t give a shit. Het is mijn seizoen, ik wil met mezelf bezig zijn."