Dortmund-kamp oneens met PSV: 'Verdiend, beste 30 minuten van het seizoen'

Dortmund-kamp oneens met PSV: 'Verdiend, beste 30 minuten van het seizoen'

14 maart - 11:51 Laatste update: 12:09
121

Edin Terzic vindt dat Borussia Dortmund misschien wel zijn beste dertig minuten van het seizoen op de mat legde tegen PSV. BVB ging woensdagavond ten koste van de Eindhovenaren door naar de kwartfinale van de Champions League.

Dortmund vloog woensdag in eigen huis uit de startblokken en kwam al na drie minuten op voorsprong via Jadon Sancho. "We speelden het eerste halfuur misschien wel de beste dertig minuten van het seizoen. Je kon precies zien hoe we wilden voetballen. Ik ben trots op het hele team. Ik ben er trots op dat ik hier onderdeel van ben. We hebben laten zien waartoe we in staat zijn als we goed voetballen", aldus Terzic.

Over het restant van de wedstrijd was de Dortmund-trainer minder tevreden. "Helaas zijn we in de tweede helft volledig gestopt met voetballen. Wel hebben we nog zeer hartstochtelijk verdedigd", zegt hij. Minder trots maakt het Terzic echter niet. "De kwartfinale bereiken betekent heel veel. Dat komt niet vanzelf voor ons. Op basis van twee wedstrijden is het verdiend dat we door zijn."

Bij PSV heerste er een ander gevoel na de verloren uitwedstrijd (2-0) in het Signal Iduna Park. "De tweede helft hebben we ze helemaal overhoop gespeeld. Ik weet niet wat ik moet zeggen, dit is echt verschrikkelijk", zei Joey Veerman na afloop nog tegen de camera's van RTL.