Huijsen opgeroepen voor Jong Spanje

Huijsen brengt Oranje slecht nieuws: AS Roma-huurling gaat in op uitnodiging

15 maart om 13:08

Dean Huijsen is opgenomen in de selectie van Jong Spanje. De achttienjarige verdediger kreeg in februari de Spaanse nationaliteit en maakt in de interlandperiode van maart deel uit van de selectie van de beloftenploeg.

Huijsen, geboren in Amsterdam, speelde in totaal achttien jeugdinterlands voor het Nederlands elftal. In september vorig jaar was hij nog aanvoerder van Oranje O19, terwijl hij ook in oktober nog voor dat elftal uitkwam. De verdediger van AS Roma, verhuurd door Juventus, lijkt te gaan voor een interlandperiode bij Spanje.

Dat Huijsen voor Spanje kan kiezen, komt omdat hij op vijfjarige leeftijd met zijn familie naar het land verhuisde. Hier doorliep hij de jeugdopleiding van Málaga CF. Drie jaar geleden tekende hij een contract bij Juventus, waar hij nog vastligt tot de zomer van 2027.

Jong Spanje doet deze zomer mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Ter voorbereiding op het toernooi is Huijsen vrijdag opgenomen in de 23-koppige selectie van het team. Dat Huijsen interlands bij Jong Spanje gaat spelen, betekent nog geen definitieve afwijzing voor Oranje. Spelers tot 21 jaar mogen drie officiële interlands voor een land spelen en daarna alsnog switchen.