'Als Huijsen dat doet, wordt hij een van de beste spelers van de wereld'

'Als Huijsen dat doet, wordt hij een van de beste spelers van de wereld'

21 februari - 16:00 Laatste update: 16:20
29

Dean Huijsen maakt een uitstekende indruk op AS Roma-trainer Danielle De Rossi. De verdediger komt dit seizoen op huurbasis uit voor de club uit Rome.

"Huijsen wordt steeds volwassener. Hij doet veel en is heel slim", vertelt De Rossi aan ESPN. "Hij lijkt geen achttien op het veld. Hij weet wat hij doet, maar soms iets té goed. Hij is goed met de bal aan de voet, maar soms iets te kalm. Ik denk dat hij wat meer Italiaanse trucjes moet leren in de eigen zestienmeter. Als hij dat doet, wordt hij een van de beste spelers van de wereld."

Afgelopen weekend was De Rossi minder blij met Huijsen. De Nederlander, die niet is ingeschreven voor de Europa League, provoceerde tijdens het juichen na zijn doelpunt en hier kreeg hij een gele kaart voor. In de rust werd hij vervolgens gewisseld door De Rossi. "Het ging niet perse om zijn gedrag. Dat was niet best, maar dat kan gebeuren als je achttien jaar bent", vertelt de oefenmeester. "Het kan soms zwaar wegen als je verder moet met een kaart op zak. Ik wilde liever iemand in het veld die geen geel had. Hopelijk is het een goede les voor hem."

Donderdagavond staat De Rossi met AS Roma tegenover Feyenoord in de tussenronde van de Europa League. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. In een uitverkocht Stadio Olimpico plaatst de winnaar zich voor de achtste finales. De aftrap is om 21.00 uur.