'Duizelingwekkend bod op Barça-aanvaller Raphinha'

'Duizelingwekkend bod: Saudiërs willen meer dan 80 miljoen betalen aan Barça'

16 maart om 09:13

FC Barcelona kan in de zomer weleens afscheid nemen van Raphinha. De Catalanen hebben deze week een 'duizelingwekkend voorstel' ontvangen uit Saudi-Arabië voor de 27-jarige vleugelaanvaller, meldt Diario SPORT.

Hoewel Barça zich nu eerst richt op het slot van het seizoen en pas later een beslissing neemt, willen de Saudische clubs voldoen aan de vraagprijs. Sterker nog, volgens Diario SPORT gaat het om 'duizelingwekkende cijfers'. Er zou in ieder geval meer geboden zijn dan de richtprijs van tachtig miljoen euro die de Catalanen eerder hanteerden voor de Braziliaanse international.

Barcelona betaalde in de zomer van 2022 zelf 57 miljoen euro voor Raphinha. Hij tekende destijds een vijfjarig contract, ter waarde van 5,5 miljoen euro netto per seizoen. Inmiddels is toptalent Lamine Yamal hem echter voorbijgestreefd in de pikorde. Een transfer van Raphinha is daardoor interessant. Met het oog op de financiële problemen heeft Barça namelijk enkele uitgaande transfers nodig.

Raphinha wilde vorige zomer koste wat kost voor zijn kans gaan, maar de technicus ziet ook dat zijn perspectief is vertroebeld. De voorstellen van Al Hilal, Al Nassr, Al Ittihad en Al Ahli zijn bovendien bijzonder lucratief, voor zowel club als speler.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!