Kökcü spreekt lovende woorden over Slot: 'Beste trainer ooit voor mij'

Kökcü vreesde voor aanstelling Slot bij Feyenoord: 'Ik dacht: het zal toch niet…'

16 maart om 11:46
Laatste update: 16 maart om 11:52

Orkun Kökcü heeft naar eigen zeggen veel te danken aan zijn oud-trainer Arne Slot. De Turkse middenvelder heeft het na zijn stap van Feyenoord naar Benfica lastig in Portugal. In gesprek met De Telegraaf blikt hij terug op zijn tijd met Slot.

Kökcü beleefde een lastige periode bij Benfica en botste wel eens met trainer Roger Schmidt. "Ik denk dat ik de voorbije seizoenen wel heb bewezen wat ik waard ben voor een ploeg als je mij op de goede manier gebruikt", begint de 23-jarige middenvelder. Precies hetgeen Slot deed met de Turks international bij Feyenoord. "Hij liet me altijd in mijn kracht spelen en dat zag hij nog eerder dan ik. Ik durf nu al te zeggen dat hij voor mij de beste trainer ooit is. Als mens, verbaal en tactisch."

Kökcü zag de kracht van Slot al toen hij nog actief was als manager bij AZ. "Ook bij AZ heeft hij die kwaliteiten getoond. Toen ik met Feyenoord nog tegen hem speelde en ik hoorde dat hij onze coach zou worden, dacht ik nog: het zal toch niet… Ik wist hoe hij AZ liet spelen en ik vond mijzelf als jonge speler nog niet geschikt voor de speelstijl die hij hanteerde."

Kökcü is zijn oud-trainer erg dankbaar voor zijn ontwikkeling. "Hij ging aan de slag met alle laatste punten van mijn spel. Qua voetbal kon ik altijd mee, maar er was nog een laatste stuk van mijn ontwikkeling. Daarom heb ik heel veel aan hem te danken."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!