Schmidt reageert op uithaal Kökcü in explosief interview en kondigt gesprek aan

Schmidt reageert op uithaal Kökcü in explosief interview en kondigt gesprek aan

16 maart - 16:42 Laatste update: 16:43
37

Roger Schmidt heeft kort gereageerd op het opmerkelijke interview van Orkun Kökcü in De Telegraaf. De van Feyenoord overgekomen Benfica-middenvelder haalde publiekelijk uit naar de Duitse trainer, die aankondigt in gesprek te gaan met Kökcü.

"Ik word door Schmidt teveel gekoppeld aan allerlei taken. En dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wil benutten", zei Kökcü onder meer over Schmidt. Enkele uren na publicatie wordt de Benfica-coach op zijn persconferentie geconfronteerd met het interview. "Ik heb erover gehoord", begint Schmidt, die door zijn tijd bij PSV ook een verleden heeft in de Eredivisie. "Ik heb het interview nog niet gelezen, dat ga ik straks doen."

Schmidt weet wel al dat hij in gesprek wil met Kökcü. "Ik zal er met hem over praten. Daarna neem ik een beslissing." Zondag gaat Benfica op bezoek bij Casa Pia. Het is dus afwachten wat voor gevolgen het explosieve interview gaat hebben voor Kökcü, die de laatste weken veelvuldig bekritiseerd wordt door de fans van Benfica. Dat geldt overigens ook voor Schmidt. Benfica staat momenteel tweede in de Portugese competitie, met één punt minder dan Sporting Portugal. Die ploeg heeft ook nog een wedstrijd tegoed.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!