Vink pleit voor Dies Janse in de basis bij Ajax: 'Medic al eeuwen niet gezien

Vink zou voor debutant in Ajax-basis kiezen: "Wat heb je anders, Medic?"

16 maart om 18:24
Laatste update: 16 maart om 18:28

Marciano Vink denkt dat John van 't Schip er goed aan doet om Dies Janse op te stellen tegen Sparta Rotterdam, als Josip Sutalo en Ahmetcan Kaplan niet fit genoeg zijn. Janse is bij Jong Ajax bezig aan zijn eerste seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij indruk maakt.

Ajax kampt met personele problemen in de achterhoede, in aanloop naar het uitduel bij Sparta. Sutalo en Kaplan vielen geblesseerd uit tegen Aston Villa. Dat geldt ook voor Devyne Rensch, die sowieso geschorst is. Daardoor blijven er nog maar weinig smaken over voor Van 't Schip. Vink pleit voor een basisplek voor Janse, die nog niet bij de wedstrijdselectie van de Ajax-hoofdmacht heeft gezeten.

"Hij speelde maandag met Jong Ajax tegen De Graafschap. Hij was zwaar Man of the Match", vertelt Vink bij Voetbalpraat over Janse. "Hij heeft echt de overwinning binnengesleept voor Jong Ajax. Hij is vrij stoïcijns. Wat heb je anders, Medic? Die heb je al in geen eeuwen gezien. Wanneer heeft hij voor het laatst gespeeld?" De kans lijkt overigens klein dat Janse gaat spelen tegen Sparta: hij stond zaterdag nog negentig minuten op het veld bij Ajax O18, dat met 2-3 verloor van PSV O18.

Dit kalenderjaar kwam Medic nog maar twee duels in actie bij Ajax. De Kroaat mocht een helft invallen tegen Go Ahead Eagles en kwam tegen FC Utrecht ook nog even binnen de lijnen. Op zijn eerste wedstrijd na, heeft Medic geen indruk weten te maken bij Ajax.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!