Transfer Kökçü niet aan de orde

Transfer Kökcü niet aan de orde: 'Kan onmogelijk als winnaar uit situatie komen'

19 maart om 07:21
Laatste update: 19 maart om 08:22

Ondanks de straf van Orkun Kökcü bij Benfica, is een vertrek uit Lissabon hoogstwaarschijnlijk geen oplossing. De oud-Feyenoorder werd door trainer Roger Schmidt uit de selectie gezet nadat hij een kritisch interview gaf aan De Telegraaf op zaterdag.

De Turkse middenvelder werd naar aanleiding van het interview buiten de selectie gehouden voor de wedstrijd tegen Casa Pia (0-1 zege). Maar een transfer ligt momenteel niet voor de hand, meldt het Algemeen Dagblad. De situatie is te ingewikkeld, om de speler zomaar te laten vertrekken. Benfica heeft zo’n 25 miljoen euro betaald voor Kökcü. Benfica heeft niet eerder zo veel geld gespendeerd aan een transfer. De club zag hem als perfecte investering. In het contract van Kökcü bij Benfica staat een afkoopsom van 150 miljoen euro. 

Het contract van de Turks international loopt nog tot medio 2028. Kapitaalvernietiging is volgens het AD geen optie voor Benfica. Hoewel er ergens een verzoening moet plaatsvinden, wordt gezegd vanuit Portugal dat Kökcü onmogelijk als winnaar uit de situatie kan komen.

Kökcü reageerde op Instagram op de situatie. 'In de afgelopen maanden heb ik mijn visie dan ook al intern besproken. Ik accepteer de consequenties van de club en zal na de interlandbreak alles geven voor Benfica, want de echte Orkun wil alles winnen.'