'Lijkt einde verhaal voor Kökcü, tenzij hij openlijk zijn excuses gaat aanbieden'

'Lijkt einde verhaal voor Kökcü, tenzij hij openlijk zijn excuses gaat aanbieden'

18 maart - 12:33 Laatste update: 13:05
166

Ronald de Boer denkt niet dat Orkun Kökcü nog aan de bak komt bij Benfica. De oud-Feyenoorder werd afgelopen weekend buiten de selectie gelaten, vanwege uitspraken die hij deed over trainer Roger Schmidt. De Duitse coach gaat wel in gesprek met de middenvelder.

In gesprek met De Telegraaf haalde Kökcü uit naar zijn huidige trainer Schmidt. "Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer! Ik ben ook niet het type dat met zijn vuist op tafel slaat of eisen stelt, maar misschien ben ik juist vanwege de rol die ik van hem kreeg wel te bescheiden geweest." Door die uitspraken werd hij buiten de selectie gelaten voor het duel met Casa Pia

Wedden

Meer odds

De Boer vertelde bij Ziggo Sport dat hij het interview had gelezen en de toekomst voor Kökcü niet rooskleurig inziet. "Ik begreep heel goed dat hij buiten de selectie is gelaten, en het lijkt mij dat het einde verhaal is voor hem. Dat denk ik wel. Tenzij hij openlijk zijn excuses gaat aanbieden en zegt dat hij het niet zo meende. De woorden waren misschien verdraaid. Hij kan wel een punt hebben, maar uiteindelijk is de trainer de baas. Dan kun je je eigen mening wel heel belangrijk vinden, maar de trainer is uiteindelijk degene die beslist."

Schmidt vertelde na afloop van de wedstrijd tegen Casa Pia, dat hij is geschrokken van de uitspraken van Kökcü. Voor hem was er geen mogelijkheid dat hij mee kon doen afgelopen weekend. "Ik was enorm verrast. Ik heb zijn uitspraken gelezen en zal na de interlandperiode de gelegenheid krijgen om hem te spreken. Na dat interview was het natuurlijk onmogelijk om hem te selecteren."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!