Nijhuis vertelt prachtige Kökcü-anekdote: 'Kijk je echt Chateau Meiland?'

Nijhuis vertelt prachtige Kökcü-anekdote: 'Kijk je echt Chateau Meiland?'

19 maart - 14:49
42

Scheidsrechter Bas Nijhuis doet zijn verhaal over hoe hij spelers soms uit hun emoties probeert te halen. In de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN haalt hij een anekdote met voormalig Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü aan als voorbeeld.

"Het is leuk om spelers uit een bepaalde emotie te halen", stelt de 47-jarige Nijhuis, die al ruim twintig jaar meeloopt in de scheidsrechterswereld. "Bij SC Cambuur tegen Feyenoord was Kökcü een keer geïrriteerd, omdat het lang 0-0 bleef. Op een gegeven moment zeg ik dan: Kökçü doe eens rustig, man. Heb je trouwens Chateau Meiland nog gezien? Ik heb zo gelachen."

Kökcü kon het aanvankelijk niet waarderen. "Hij zei: Chateau Meiland? Rot op, man." Later kwam de international van Turkije terug bij Nijhuis. "Daarna kwamen ze 0-2 voor, kwam hij bij een hoekschop naar me toe. Kijk je echt Chateau Meiland?, vroeg hij. Dan zijn ze uit die emotie en dan praten ze gewoon weer normaal", lacht Nijhuis. "Daar gaat het uiteindelijk ook om. Dat vind ik leuk, dat soort interacties."