Veldman keert terug in België: Nederlander vindt nieuwe club na Schotse exit

Veldman keert terug in België: Nederlander vindt nieuwe club na Schotse exit

19 maart - 14:34
53

Robin Veldman is tot het einde van het seizoen de hoofdtrainer van Club Brugge NXT, de beloftenploeg van Blauw-Zwart. De Nederlandse oefenmeester keert daarmee terug in België.

Veldman was vorig seizoen nog actief als interim- en assistent-trainer bij RSC Anderlecht, alvorens hij als hoofdtrainer aan de slag ging bij Queen's Park uit Schotland. Dat was zijn eerste job als hoofdtrainer. Aan dit avontuur kwam in december vorig jaar voortijdig een einde voor de 38-jarige oefenmeester.

Wedden

Meer odds

Dinsdag meldt Club Brugge op de eigen website dat Veldman een contract tot het einde van het seizoen heeft getekend. Hij zal tot het eind van dit seizoen Club NXT, voor spelers onder 23 jaar, onder zijn hoede nemen. Hij neemt de rol per direct over van Nicky Hayen, die na het vertrek van Ronny Deila interim-manager was in Brugge.

Veldman werd eerder nog gelinkt aan een functie in de jeugd van Ajax, maar Marijn Beuker wist hem destijds naar Queen's Park te halen. Laatstgenoemde is inmiddels director of football bij Ajax.