Memphis reageert op kritiek Van der Vaart

Memphis slaat terug na kritiek Van der Vaart: 'Als hij praat, denk ik 'jongen''

19 maart om 21:37
Laatste update: 19 maart om 22:25

Memphis Depay heeft gereageerd op de kritiek die Rafael van der Vaart op hem had. De analist vroeg zich onlangs af, of de aanvaller niet te geblokt was geworden. Memphis snapt helemaal niets van deze opmerking. 

"Ik heb het laagste vetpercentage van de laatste tien jaar. Die spiermassa komt er bij kijken", slaat Memphis tegenover De Telegraaf terug na kritiek van Van der Vaart. "Maar het is niet zo dat ik in de gym zit met het idee 'ik wil een bodybuilder worden'. Als ik Rafael (van der Vaart, red.) op tv hoor praten, dan denk ik 'jongen'. Oké, hij heeft niet zo lang met mij gespeeld. Maar die andere jongens, zoals Wesley Sneijder, weten mijn kracht. Die weten dat ik fysiek ijzer ben en dat ik zo’n power van nature heb."

Volgens Memphis is zijn spiermassa daardoor juist gegroeid tijdens zijn blessure. "Dan is het logisch, dat als je geen wedstrijden hebt voor twee, drie maanden, dat dan de spiermassa groeit. En dan langzamerhand weer afneemt door de cardio als je gaat spelen. Maar als je een hamstringblessure hebt, kun je niet gelijk gaan rennen op het veld. Ik probeer te doen wat mijn lichaam vraagt."

Memphis denkt ook dat de mensen, zoals Van der Vaart, niet weten hoe veel tijd hij erin stopt. "Of het nu voeding is, de voorbereiding op de trainingen, behandelingen. Ik denk dat mensen niet weten wat ik daar allemaal voor doe. Misschien ook doordat ik daar weinig over post en vooral veel over fashion en muziek."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!