Memphis reageert op Promes-kwestie: 'Mijn broer heeft ook vastgezeten...'

Memphis reageert op Promes-kwestie: 'Mijn broer heeft ook vastgezeten...'

19 maart - 12:45 Laatste update: 12:47
171

Memphis Depay heeft voor het eerst publiekelijk reactie gegeven op de veroordeling van Quincy Promes. De spits van het Nederlands elftal nam het op social media op voor zijn vriend en aanvaller van Spartak Moskou. Ronald Koeman stelde maandag al dat hij de actie van Memphis niet handig vond.

"Ik vind dat je het voor jezelf makkelijker kunt maken door dit soort dingen niet te doen. Het roept altijd aversie en kritiek op", zei Koeman. "Natuurlijk respecteer ik wat hij zegt", reageert Memphis een dag later in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ieder advies is welkom, zeker van mensen met wie ik samenwerk." De aanvaller van Atlético Madrid wil aanvankelijk niets zeggen over de veroordeling van Promes, maar gaat er uiteindelijk dieper op in. "Ik zal mijn vrienden en familie nooit laten vallen."

Memphis benadrukt dat hij niet alles goedkeurt. "Dat wil niet zeggen dat ik het eens ben met alles wat ze doen, maar ik laat ze niet vallen", stelt hij, waarna hij toelichting geeft over zijn post op Instagram. "Wij voetballers maken veel content, ik zeker, ik plaats van alles op mijn socials. Over voetbal, maar ook over de dingen die ik meemaak. Mijn posts over Quincy waren niet bedoeld om te provoceren, we waren gewoon op vakantie in Dubai, samen met allerlei andere vrienden. Paul Pogba stond ook op de foto. We hadden gewoon een goede tijd samen. Meer wilde ik er niet mee zeggen."

De spits verwacht dat hij nog wel met Koeman in gesprek gaat om de kwestie te bespreken. "Mensen moeten zich ook realiseren dat ik uit een ander milieu kom. Geen gemakkelijk milieu", aldus Memphis. "Mijn broer heeft ook tien jaar vastgezeten, dat kun je in mijn boek lezen, maar daar heb ik haast nooit een vraag over gehad. Over Quincy wel", gaat hij verder. "De Quincy zoals jullie hem schetsen, ken ik niet op die manier. Dat wil niet zeggen dat ik dingen goed praat, of alles zomaar steun wat mijn vrienden doen. Maar ik laat ze niet vallen. Zo ben ik gewoon niet."