'We spraken met Deco, Barça wil Lobotka overnemen van Napoli'

'We spraken met Deco, Barça wil Lobotka overnemen van Napoli'

21 maart - 21:38
6

FC Barcelona is zeer gecharmeerd van Stanislav Lobotka. Dat onthult de zaakwaarnemer van de 29-jarige Slowaak van Napoli. Lobotka zou graag de stap maken naar een club die om de Champions League-winst speelt.

Barça lijkt komende zomer prioriteit te geven aan de komst van een nieuwe controleur. In de wandelgangen vielen onder meer de namen van Mats Wieffer en Amadou Onana, maar ook Lobotka is dus in beeld bij de Catalanen. Hij heeft nog een contract tot medio 2027 in Napels.

Wedden

Meer odds

"Als er een bod komt dat zijn leven verandert en Napoli stemt ermee in, dan zal Stano vertrekken", vertelt zaakwaarnemer Branislav Jasurek aan VAR Podcaste. "Hij wordt dit jaar dertig jaar, hoe lang zal hij nog profvoetbal spelen? Het is zijn doel om voor een club te spelen die kans maakt om de Champions League te winnen. Bij zo'n club zit hij nu niet. Ik denk dat als Lobotka het Barcelona-shirt had gedragen, dat de wedstrijd tegen Napoli nog meer de kant van Barcelona was opgegaan", doelt hij op de onderlinge ontmoeting van vorige week, die door de Catalanen met 3-1 werd gewonnen.

"Ik denk dat Lobotka graag naar Barça zou gaan, maar daarvoor moet nog veel gebeuren", aldus Jasurek. "We hebben gesproken met sportief directeur Deco en we weten dat Barcelona hem graag zou overnemen. Maar er zijn nog veel mitsen en maren." 

Paweł Zimonczyk, die met Jasurek samenwerkt, weet dat ook Xavi fan is van Lobotka. De trainer van de La Liga-titelhouder liet zich rond het Champions League-tweeluik lovend uit over de Slowaak. "Stano stuurde mij een screenshot van de opmerkingen van Xavi en ik stuurde hem een screenshot terug met hoe vaak Xavi mij berichten over hem stuurt."

Lobotka speelt sinds januari 2020 voor Napoli, waarmee hij vorig jaar Italiaans kampioen werd. In het verleden kwam hij ook nog een seizoen op huurbasis uit voor Jong Ajax. De Amsterdammers zagen af van een koopoptie.