De Ligt gelooft in EK-titel met Nederland: 'Dat sterkt mij in mijn gedachten'

De Ligt gelooft in EK-titel met Nederland: 'Dat sterkt mij in mijn gedachten'

22 maart - 10:24 Laatste update: 13:43
60

Matthijs de Ligt heeft er vertrouwen in dat het Nederlands elftal hoge ogen kan gooien op het EK van aankomende zomer. De verdediger gelooft in de kwaliteiten van de Oranje-selectie, maar hij weet ook dat Nederland niet dé favoriet zal zijn.

"Ik denk dat wij een heel goed team hebben", begint De Ligt in gesprek met Voetbal International. Hij weet dat Nederland qua individuele spelers niet het beste team heeft van Europa. "Maar als je kijkt naar ons elftal, dan zijn we goed uitgebalanceerd. We hebben aanvallers, waar je als verdediger niet graag tegen speelt. Dat kan ik met mijn ervaring als verdediger zeggen. Met onze snelheid, kracht en wendbaarheid voorin hebben we echt wapens."

De Ligt is van mening dat Nederland beschikt over verschillende type middenvelders, met veel dynamiek. Frenkie de Jong ontbreekt deze interlandperiode wegens een blessure, maar dit hoeft geen roet in het eten te gooien volgens De Ligt. "Daaromheen hebben we ook op het middenveld veel voetbalintelligentie en loopvermogen. En achterin hebben we veel spelers die allemaal in de top spelen."

Het Nederlands elftal zal niet naar het EK gaan als topfavoriet, maar dit maakt voor De Ligt geen verschil. "Als wij vertrouwen in onszelf hebben, denk ik echt dat we ver kunnen komen", aldus de verdediger. "De laatste Europees kampioen, Italië in 2021, werd vooraf ook niet beschouwd als de grote favoriet. In 2016 gold hetzelfde voor Portugal. Dat sterkt mij in mijn gedachten. Er liggen mogelijkheden en voor ons is het als spelers zaak om erin te gaan geloven, dat wij voor niemand bang hoeven te zijn. En dat wij van iedereen kunnen winnen als we compact en intelligent spelen. De volgende stap is dat wij dat gaan beseffen met zijn allen."