Southgate countert geruchten opvolging Ten Hag

Southgate spreekt zich uit en gaat in op geruchten opvolging Ten Hag bij United

23 maart om 11:24
Laatste update: 23 maart om 11:56

Engeland bondscoach Gareth Southgate heeft uitgehaald naar de Britse pers tijdens een persconferentie. De bondscoach wordt al een tijd gelinkt aan een overstap naar Manchester United. Uit respect voor Erik ten Hag, laat hij zich nauwelijks uit over de situatie.

"Ten eerste: ik ben bondscoach van Engeland. Ik heb maar één taak en dat is om met Engeland Europees kampioen te worden. Ten tweede: Manchester United heeft op dit moment een coach (Ten Hag, red.) en ik vind het respectloos om te speculeren over zijn positie", zei Southgate in aanloop naar de vriendschappelijke interland tussen Engeland en Brazilië.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester City

  • logo

    Manchester United

De 53-jarige Engelsman is bezig aan zijn achtste jaar als bondscoach van Engeland. Zijn contract loopt op 31 december 2024 af. Vandaar de speculaties over een eventuele stap naar de Premier League. "Mijn focus ligt op het EK en ik praat voor dat toernooi met niemand anders dan met de bond. Dat heb ik nooit gedaan. Bovendien ben ik voorzitter van de trainersvakbond, dus heb helemaal geen tijd voor dit soort verhalen."

De toekomst van Ten Hag bij Manchester United is nog altijd onzeker. De ploeg staat op een zesde plaats in de competitie en overleefde de groepsfase van de Champions League niet. Ten Hag is wel nog in de race om de FA Cup, nadat rivaal Liverpool werd verslagen in de kwartfinale (4-3).