'Woedende Hasselbaink botst met official tijdens Engeland - Brazilië'

'Woedende Hasselbaink botst met official tijdens Engeland - Brazilië'

24 maart - 09:04
44

Jimmy Floyd Hasselbaink was zaterdag woedend tijdens de oefeninterland van Engeland tegen Brazilië. De Nederlandse assistent van bondscoach Gareth Southgate kreeg het tijdens de rust aan de stok met de vierde official.

Hasselbaink was niet te spreken over de arbitrage op Wembley. Volgens de oud-spits werden meerdere overtredingen van Lucas Paquetá en Bruno Guimarães over het hoofd gezien. In de catacomben halverwege het duel ging een 'furieuze' Hasselbaink tekeer tegen vierde official Fabio Verissimo, melden onder meer The Sun en The Mirror.

Channel 4-verslaggever Kelly Somers zag het gebeuren. "Het was misschien pittig op het veld, maar ik kan je vertellen dat het dat ook in de spelerstunnel was. Jimmy Floyd Hasselbaink volgde de vierde official. Ze waren diep in gesprek. Ik ben helaas niet meertalig, want het was niet in het Engels. Danilo was er ook bij betrokken. De boodschap van Hasselbaink was dat er te veel overtredingen waren." De Nederlander trad een jaar geleden toe tot de staf van Southgate.

Engeland ging met 0-1 onderuit door een laat doelpunt van het Braziliaanse wonderkind Endrick.