Romeny ziet Kadioglu in de absolute top eindigen

Absolute top lonkt voor Kadioglu: 'Er is niemand met die voetballende kwaliteiten'

25 maart om 16:05

Ferdi Kadioglu kan zich opmaken voor een stap naar de absolute top, zo denkt Ole Romeny. De aanvaller van FC Utrecht ziet Kadioglu, waarmee hij samenspeelde bij NEC, als een bijzondere linksback met unieke kwaliteiten, zo stelt hij in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur.

Romeny speelde bij NEC onder meer samen met Arnaut Danjuma, maar een andere teamgenoot in Nijmegen maakte nog meer indruk op hem. "Een van mijn beste vrienden, Ferdi Kadioglu. Hij doet het nu heel goed, hij is back geworden", aldus Romeny over zijn voormalig ploeggenoot, die bij NEC vooral als aanvallende middenvelder of buitenspeler speelde.

Toch is Romeny niet verbaasd over de positiewijziging van zijn vriend. "Ik heb met hem ook supervaak gewoon één tegen één gespeeld. Die jongen is zó sterk en zo snel op de eerste meters. In de jeugd speelde hij ook vaak als 'acht' en 'zes' op het middenveld, daar moet je ook wel een beetje kunnen verdedigen. Het zat wel in hem, hij is ook een taaie en kan ook echt agressief zijn, dus ik wist altijd wel dat je hem daar sowieso neer zou kunnen zetten."

Op de vraag waar het plafond van Kadioglu ligt, heeft Romeny een stellig antwoord. "De absolute top. Hij is ook bijzonder als linksback, er is niemand met ook nog die voetballende kwaliteiten", stelt de aanvaller van FC Utrecht. Kadioglu werd reeds in verband gebracht met grootmachten als Bayern München en Borussia Dortmund.

In de zomer van 2018 maakte Kadioglu de overstap van NEC naar Fenerbahçe, waar hij zich na één jaar opwerkte tot basisspeler. Hoewel hij achttien keer voor Jong Oranje uitkwam, koos hij voor Turkije, waarvoor hij inmiddels vijftien interlands speelde. 

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!