De Ligt geeft advies aan Ajax na verval: Dat is de gouden mix

De Ligt geeft advies aan Ajax na verval: "Dat is de gouden mix"

25 maart - 15:52
48

Matthijs de Ligt ziet de crisis van Ajax met lede ogen aan. De 24-jarige verdediger denkt wel dat zijn oude liefde de goede weg is ingeslagen met de komst van nieuwe beleidsbepalers als Alex Kroes.

De Ligt probeert nog elke wedstrijd van Ajax te kijken. "Natuurlijk doet het pijn als je ziet dat het loopt zoals dit seizoen. Tegelijkertijd is het ook voor mij als buitenstaander heel makkelijk om te zeggen: het ligt hieraan en daaraan. Maar het is duidelijk dat de neerwaartse spiraal van vorig seizoen helaas niet kon worden doorbroken", zegt de Oranje-international tegen Voetbal International.

Ajax kwam dit seizoen in een zelfs nog grotere crisis terecht. "Toch hoor ik gelukkig nu weer positieve geluiden over de nieuwe mensen bij de club", stelt De Ligt. "Ik denk dat Ajax vooral terug moet naar de basis, naar het eigen dna. Met jeugdspelers die de kans krijgen, met spelers die de club al kennen en trots zijn om voor Ajax te spelen, aangevuld met ervaren spelers die een bijdrage kunnen leveren. Dat is in de geschiedenis altijd de gouden mix geweest voor Ajax."

Toch waarschuwde Kroes al dat het niet realistisch is om te denken dat Ajax volgend seizoen weer om de titel speelt. "Ik weet niet of zoiets in één of twee jaar is te realiseren, maar ik denk wel echt dat dit weer centraal moet komen te staan binnen Ajax", beaamt De Ligt. "Het is natuurlijk niet fijn om te zien hoe het nu gaat en de club op de vijfde plek terug te zien. Hopelijk gaat het snel weer beter met de club. En het kan ook snel gaan, dat sluit ik niet uit."