Maatsen op de shortlist bij Bayern München

'Bayern zet Nederlander bij drie belangrijkste kandidaten om Davies te vervangen'

25 maart om 19:51

Bayern München zou de situatie van Ian Maatsen nadrukkelijk in de gaten houden. De Duitse topclub zoekt een vervanger voor de mogelijk vertrekkende Alphonso Davies en de Nederlander is daarvoor in beeld.

De Duitse tak van Sky Sport meldt het nieuws over Maatsen vlak voor de wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Moldavië. De Nederlander zou op de shortlist staan bij Bayern München, maar van concreet contact is nog geen sprake. Maatsen zou niet de voorkeurskandidaat zijn bij Bayern, want dat is Theo Hernández van AC Milan. Miguel Gutiérrez van Girona maakt de shortlist van Der Rekordmeister compleet.

De interesse in Maatsen is op gang gekomen door de mogelijke toptransfer van Alphonso Davies. De Canadees loopt in de zomer van 2025 uit zijn contract en er gaan al lange tijd geruchten dat hij in gesprek is met Real Madrid. Als Davies daadwerkelijk vertrekt, komen Hernández, Maatsen en Gutiérrez in beeld. 

Maatsen speelt op dit moment op huurbasis voor Borussia Dortmund. De linksback is nog altijd eigendom van Chelsea en zijn contract loopt tot de zomer van 2026. Zijn afkoopclausule ligt op dit moment om en nabij de veertig miljoen euro. De 22-jarige Vlaardinger staat bij Dortmund steevast in de basiself van coach Edin Terzic.