Seedorf fileert analist: 'Minder opinie hebben over dingen waar je niets van weet'

Seedorf fileert analist: 'Minder opinie hebben over dingen waar je niets van weet'

26 maart - 07:15
99

Clarence Seedorf heeft in Veronica Offside gereageerd op de column van Hugo Borst. De schrijver en analist betrok de oud-middenvelder in een discussie over de vorm van Xavi Simons en dat moet hij volgens Seedorf niet meer doen.

"Ik heb wel een goede raad voor Hugo: je moet minder opinie hebben over dingen waar je niet alles van weet", vertelt Seedorf over Borst, terwijl tafelgenoot Wesley Sneijder aangeeft dat hij deze reactie al verwachtte. "En het tweede is dat als wij hetzelfde doen met Simons als wat er met mij is gedaan, dan verbranden we weer een talent. Als je op een andere plek staat dan is dat heel lastig. Ik kan me daar wel in vinden, dat gaat helemaal niet zo automatisch. Het is belangrijk om kritiek te geven, maar ook de tijd om daarvan te leren."

Wedden

Meer odds

Simons kreeg een hele hoop kritiek na zijn optredens bij het Nederlands elftal. Ook Borst vond het apart dat de middenvelder bij Oranje niet goed presteerde. 'Steeds vaker moet ik bij Simons aan Seedorf in Oranje denken. Een fan-tas-tische clubspeler, maar bij het Nederlands elftal was het vaak een geforceerde bedoeling. Ik weet zeker dat Seedorf wijze raad heeft voor Simons. Wat zou hij hem zeggen? Ik ben heel benieuwd', schrijft Borst in het Algemeen Dagblad.

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!