Seedorf in de bres voor Oranje-talent: 'Laat hem fouten maken en ervan leren'

Seedorf in de bres voor Oranje-talent: 'Laat hem fouten maken en ervan leren'

25 maart - 23:03 Laatste update: 23:09
47

Na zijn optreden tegen Schotland kreeg Oranje-international Xavi Simons de nodige kritiek. Ook Wim Kieft heeft zich gestoord aan de jongeling, zo geeft hij aan in Veronica Offside. Clarence Seedorf is van mening dat Simons de tijd moet krijgen in het Nederlands elftal.

"Ik heb me wel gestoord aan Xavi als ik eerlijk ben", vangt Kieft aan. "Als je de eerste acht ballen die je speelt, met een groot risico speelt en balverlies lijdt… Dan denk je toch op een geven moment: ik neem wat gas terug. Als je een teamgenoot bent, mag je hem corrigeren. Hey, het gaat niet lekker. Je helpt die jongen daarmee. Ik zit er met verbazing naar te kijken, dat je zo getalenteerd bent en zoveel fout kan doen."

Wedden

Meer odds

"Het is ook ervaring", haakt Wesley Sneijder in. "We moeten misschien stoppen met hem groter te maken dan hij is. Ik voel dat wel. Hij wordt heel belangrijk gemaakt door alles en iedereen. Dat neemt hij mee. Dat zie je soms aan zijn gelaat, dat hij treurt van momenten. Dat gaat op een gegeven moment wel in zijn kop zitten."

Seedorf is van mening dat Simons de tijd moet krijgen. "Creatieve spelers zijn er niet zo veel. Laat hem fouten maken en ervan leren, hopelijk snel. Maar moet hij anders gaan spelen? Nee, hij moet alleen gaan begrijpen wanneer iets wel kan en wanneer niet. Dat kun je alleen maar gaan begrijpen als je wedstrijden speelt. Men vergeet ook weleens hoe moeilijk het is als je bij je club op een andere plek staat, daar kan ik over meepraten."