Benítez mag hopen op debuut voor Argentijnse elftal

Mooi moment voor Benítez: bondscoach Argentinië gunt PSV-keeper beloning

26 maart om 12:32
Laatste update: 26 maart om 12:55

Walter Benítez lijkt zich op te kunnen maken voor zijn interlanddebuut bij het Argentijnse elftal. Bondscoach Lionel Scaloni heeft aangekondigd de nodige veranderingen door te voeren in zijn elftal en daarbij had de oefenmeester hoopgevende worden voor de PSV-goalie.

"Het idee is om verschillende wijzigingen door te voeren, maar ik heb de opstelling nog niet aan de spelers doorgegeven", vertelt Scaloni op de persconferentie in aanloop naar het oefenduel met Costa Rica. De keuzeheer is van plan om Benítez in ieder geval speelminuten te geven. "Ik heb nog niet besloten of hij start, of invalt."

Benítez behoort al langere tijd tot de selectie van het Argentijnse elftal, maar tot zijn interlanddebuut leidde dit nog niet. De doelman werd eind vorig jaar voor het eerst opgeroepen door Scaloni en sindsdien is hij steevast onderdeel van de selectie. Tegen Costa Rica lijkt hij nu eindelijk zijn interlanddebuut te gaan maken.

In de nacht van dinsdag op woensdag (om 03.45 uur Nederlandse tijd) werkt Argentinië het oefenduel af met Costa Rica. Er werd deze interlandperiode ook een oefenwedstrijd gespeeld tegen El Salvador. De ploeg van Scaloni wist dat duel met 3-0 te winnen.

Luister hieronder of op Spotify de nieuwste #DoneDeal met FC Utrecht-technicus Ole Romeny, of kijk de aflevering op YouTube!