Van 't Schip deelt goed en slecht Brobbey-nieuws, volgende Berghuis-tegenvaller

Van 't Schip deelt goed en slecht Brobbey-nieuws, volgende Berghuis-tegenvaller

26 maart - 18:51 Laatste update: 19:12
37

John van 't Schip heeft duidelijkheid verschaft over de fysieke gesteldheid van Brian Brobbey. De hamstringblessure van de spits lijkt mee te vallen, al kan hij op de korte termijn nog niet in actie komen voor de Amsterdammers. Ondertussen zit Steven Berghuis nog altijd in de lappenmand.

Op bezoek bij Sparta Rotterdam liep Brobbey een hamstringblessure op. Daardoor moest de spits zich afmelden bij Oranje. "Brian is buiten aan het trainen met de fysio’s, maar dat zijn meer loopoefeningen", zegt Van 't Schip tegenover de clubkanalen. "Ik denk dat hij er in de eerste week zeker nog niet bij is. Alles wat hij eerder kan doen, is meegenomen. Je moet heel voorzichtig zijn met een hamstringblessure. Gelukkig was dit niet een hele grote blessure, waardoor hij relatief snel terug kan zijn."

Aanstaande zondag moet Ajax het op bezoek bij PEC Zwolle dus zo goed als zeker zonder Brobbey stellen. Dat geldt hoogstwaarschijnlijk ook voor Berghuis. "Het duurt lang. Hij heeft nog steeds last van zijn rug en knie, dus we moeten even afwachten. Nee, ik verwacht hem er niet bij tegen PEC. Hij is nog niet aan het trainen met de groep. Het kan misschien ook in één keer wel crescendo gaan, maar dat is nu nog niet het geval."

Met Steven Bergwijn en Mika Godts gaat het fysiek goed, zegt Van 't Schip. De twee keerden vlak voor de interlandbreak juist terug van blessures. Ook zegt de trainer van Ajax dat Josip Sutalo in Kroatië herstelt van de blessure die hij bij Aston Villa opliep. Sutalo werd opgeroepen voor het Kroatische elftal, maar daar komt hij deze interlandperiode niet in actie. "Hij meldt zich morgen (dinsdag, red.) of woensdag weer. Het is geen makkelijk jaar, ook voor hem niet. Hij kan nu even in zijn eigen omgeving werken aan zijn herstel. In hoeverre hij voor ons beschikbaar is, weten we woensdag of donderdag."