'Van Nistelrooij kan Van Bommel achterna en praat met Belgische topclub'

'Van Nistelrooij kan Van Bommel achterna en praat met Belgische topclub'

26 maart - 19:51 Laatste update: 20:02
43

Ruud van Nistelrooij vervolgt zijn trainerscarrière mogelijk in België. Club Brugge heeft de voormalige topspits, die een jaar geleden opstapte bij PSV, op de korrel.

Club Brugge is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen, nadat Ronny Deila onlangs het veld moest ruimen. Van Nistelrooij is een van de kandidaten in het Jan Breydelstadion. De belangstelling is serieus: beide partijen hebben al een gesprek gevoerd. Het management van Van Nistelrooij onthoudt zich tegenover Het Nieuwsblad van commentaar.

Wedden

Meer odds

Het is geen geheim dat Van Nistelrooij zijn trainerscarrière weer wil oppakken. Na zijn tumultueuze vertrek bij PSV nam hij een jaar om de zaken op een rij te krijgen en inmiddels kriebelt het weer. Hij was in beeld bij sc Heerenveen, maar in Friesland is hij geen kandidaat meer. De ambities van Van Nistelrooij liggen in het buitenland.

Mark van Bommel, een van de voorgangers van Van Nistelrooij bij PSV, bewees de afgelopen jaren dat België een goede plek kan zijn om een doorstart te maken. De voormalige Oranje-international leidde Royal Antwerp FC in 2023 naar het eerste kampioenschap in 66 jaar.

'Maar Van Nistelrooij moet zich nog niet rijk rekenen', verzekert Het Nieuwsblad. Dat hij op gesprek is geweest, betekent nog niet dat Club Brugge in hem de nieuwe hoofdtrainer ziet. 'Blauw-zwart tast op dit moment de hele trainersmarkt af', klinkt het.

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!