Memphis Depay lovend over Quinten Timber

Memphis lovend: 'Hij doet me denken aan toen ik met Nigel de Jong speelde'

27 maart om 07:01

Memphis Depay heeft mooie woorden over voor het debuut van Quinten Timber in het Nederlands elftal. De aanvaller vergelijkt de Feyenoord-speler met Nigel de Jong.

In gesprek met de NOS beaamt Memphis dat de power en duelkracht van Timber welkom is in het Nederlands elftal. "Dat hebben we nodig. Ik bedoel: zulke types doen me denken aan toen ik nog met Nigel de Jong speelde", stelt hij. "Dan weet je: achter je staan mannen. Dan weet je dat de Duitsers misschien wat meer angst hebben als ze met een man in hun rug spelen om de bal aan te nemen."

"Daar kunnen we van leren", concludeert Memphis, die zelf na een jaar afwezigheid met gemengde gevoelens terugkijkt op zijn rentree in Oranje. "Het was wel even wennen", zegt hij. "Het was de eerste keer dat ik zo lang weg ben geweest. Ik moet in het team groeien, het is heel anders dan op de club. Maar ik ga met een prima gevoel weg. Het kan beter, ik moet meer eisen en proberen beslissend te zijn."

Oranje ging dinsdagavond met 2-1 onderuit tegen Duitsland. De eerstvolgende keer dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman samenkomt, staat het EK voor de deur.