Oranje treft 'vreselijke' tegenstander op EK: 'Was dan gestopt als international'

Oranje treft 'vreselijke' tegenstander op EK: 'Was dan gestopt als international'

27 maart - 17:17
14

Wojciech Szczesny werd dinsdagavond de held van Oranje-opponent Polen, maar als de zaken anders liepen was de goalie nu geen international meer geweest van het land. Szczesny geeft toe dat hij was gestopt bij Polen, als het land zich niet had gekwalificeerd voor het EK. De keeper van Juventus vindt ook dat Polen 'vreselijk' was in de EK-kwalificatie.

In de finale van de play-offs werd Szczesny de grote held, door de beslissende strafschop van Daniel James te keren. Daardoor mag Polen zich in de groep van Oranje melden op het EK. Na afloop van de zinderende strijd kreeg Szczesny bij beIN Sports de vraag of hij was gestopt als international bij een nederlaag. "Oh, dat zou het geval zijn ja", antwoordde de 33-jarige goalie.

Szczesny toonde ook nog zijn medeleven met Wales, dat het EK op een haar na mist. "Ik leef met ze mee. Misschien waren zij wel het betere team in deze 120 minuten." De goalie ziet ook dat Polen in de kwalificatiecyclus niet in beste doen was. "We hebben kwalificatie niet echt verdiend, we waren vreselijk in de kwalificatie. We zijn niet door een comfortabele groep heen gekomen. Maar we hebben onze kans in de play-offs gepakt. Dat deden we misschien niet op de mooiste manier, maar we zijn erbij."

In de EK-kwalificatiecyclus eindigde Polen als derde in Groep E, achter Albanië en Tsjechië. Doordat het land derde werd in een Nations League-poule met Oranje, kreeg het via de play-offs een nieuwe kans op kwalificatie voor het Europese eindtoernooi. Daardoor gaat Polen komende zomer alsnog naar het EK.