Been en Jansen vinden boycot Simons zielig

Simons krijgt volle laag na media-boycot bij Oranje: 'Dit is toch zielig?'

27 maart om 21:32

Anco Jansen en Mario Been vinden het heel apart dat Xavi Simons is overgegaan tot een media-boycot na de kritiek op zijn Oranje-optredens. Een onverstandige keuze, aldus de oud-spelers.

Been komt gelijk met een conclusie over het mindere spel van Simons bij Oranje. "Die jongen is twintig jaar en kan de druk die wij hem toedichten, dat hij een dragende speler kán worden in Oranje, nog niet aan", vertelt de analist in Voetbalpraat van ESPN. De boycot van Simons vindt Been wel erg apart. "Ze moeten hem influisteren dat dat niet hoort. Ik denk dat hij er een keer bij na moet denken dat kritiek bij het voetbal hoort."

Jansen is het met Been eens over de talenten en kwaliteiten van Simons, maar wat betreft de boycot is hij wel wat harder. "Dit is toch zielig? Hij moet dit ook helemaal niet willen, die slachtofferrol. Het is een speler met veel potentie, maar ga gewoon voor die camera staan en laat jouw verhaal horen." Simons kreeg veel kritiek na zijn optreden tegen Schotland en besloot daarna om niet meer met de pers te praten.

Been is wel enthousiast over de kwaliteiten van Simons en dicht hem ook een grote toekomst toe. "Ik heb hem tegen Real Madrid zien spelen in de Champions League, dat was echt waanzinnig. Hij moet de goede dingen maar tot zich nemen en de slechte dingen laten afglijden. Maar dat wij nog heel veel van deze jongen gaan horen in het shirt van het Nederlands elftal staat wel vast."