Bekritiseerde Simons boycot Nederlandse pers: 'Weet niet of dat zo handig is'

Bekritiseerde Simons boycot Nederlandse pers: 'Weet niet of dat zo handig is'

26 maart - 21:30 Laatste update: 21:30
81

Xavi Simons weigert momenteel om met de Nederlandse pers te praten. De aanvaller van RB Leizpig maakte dat onlangs kenbaar, maar of die keuze verstandig is, wordt door ESPN-verslaggever Pascal Kamperman in twijfel getrokken. 

"Het is een beetje merkwaardig", begint Kamperman over Simons, die tegen Duitsland op de bank is begonnen. "Simons vindt dat er te veel kritiek op hem is gekomen", vervolgt de verslaggever in gesprek met Jan Joost van Gangelen. Simons, dit seizoen een van de sterspelers bij Leipzig, weigerde na het Champions League-duel met Manchester City ook al om met Nederlandse media te praten. 

Wedden

Meer odds

"Ik snap wel dat het hard bij aankomt bij hem af en toe", vervolgt Kamperman, die daarmee doelt op de grote hoeveelheid kritiek op de oud-PSV'er. "Hij heeft gezegd dat hij niet met de Nederlandse pers wil praten. Ik weet niet of dat allemaal zo handig is."

Vincent Janssen brak dinsdag een lans voor Simons, en stelde dat de Nederlandse pers over het algemeen inderdaad te snel (te) kritisch is. "In het geval van Simons is dat niet al na één wedstrijd, want in Oranje komt het er steeds niet uit bij hem. Simons wil niet meer met de pers praten, Janssen wil niet meer in de Eredivisie spelen... Ik zou zeggen: laat het eerst eens op het veld zien, dan zien we daarna verder", besluit Kamperman.