Been en Jansen in discussie over EK-keeper

Been gaat voorbij aan Flekken en Verbruggen als EK-keeper: 'Zou altijd hem kiezen'

27 maart om 22:23
Laatste update: 27 maart om 23:27

Mario Been zou een fitte Justin Bijlow nog altijd op het EK laten starten. De doelman van Feyenoord is al weken geblesseerd, maar volgens de analist is hij nog steeds de aangewezen man. Anco Jansen is het hier niet mee eens.

"Bijlow is nu niet fit, maar hij behoort wel degelijk tot deze keeperskwestie", vertelt Been bij Voetbalpraat van ESPN. "Bij Bart Verbruggen en Mark Flekken, dat rijtje hoort hij zeker nog wel in. Alleen weet je niet wanneer hij fit is en hoeveel wedstrijden hij bij Feyenoord heeft om zich in de kijker te spelen. Ik vind Bijlow niet ver boven Flekken en Verbruggen staan, maar hij is wel minimaal gelijkwaardig. Voor een fitte Bijlow zou ik altijd opteren."

Jansen is het absoluut niet eens met Been. "Ik vind dat een keeper van het Nederlands elftal wekelijks moet spelen. Bij Verbruggen is dat wel een aandachtspunt met dertien wedstrijden. Hij was wel goed tegen Duitsland, maar ik vond Flekken ook goed spelen. Ik zou nu nog niet weten welke van de twee ik op zou stellen."

Luister hieronder of op Spotify de nieuwste #DoneDeal met FC Utrecht-technicus Ole Romeny, of kijk de aflevering op YouTube!