Ongeloof bij Kimmich en Bayern: 'Dit leek een oefenwedstrijd, onbegrijpelijk'

Ongeloof bij Bayern München: 'Dit leek wel een oefenwedstrijd, onbegrijpelijk'

30 maart om 21:34
Laatste update: 31 maart om 12:06

Tijdens Der Klassiker had Joshua Kimmich bij vlagen het gevoel alsof een oefenwedstrijd aan het spelen was. De 29-jarige Duitser vindt de wijze waarop Bayern München voor de dag kwam tegen Borussia Dortmund 'volledig onverklaarbaar'.

Bayern verloor zaterdagavond met 0-2 van Borussia Dortmund. Het gat met Bayer Leverkusen is daardoor opgelopen tot dertien punten. Bayern kan de landstitel om die reden zo goed als zeker vergeten. Na afloop verscheen Kimmich ontgoocheld voor de camera van Sky Sport. "Ik vraag me af hoe we zoiets neer kunnen zetten in een wedstrijd als deze", begint de rechtsback annex controleur.

"Het is voor mij totaal onverklaarbaar en totaal onbegrijpelijk. In de tweede helft had ik het gevoel dat er niets op het spel stond. Het leek wel op een vriendschappelijke wedstrijd", gaat een harde Kimmich verder. "Wij moeten als spelers nu naar huis gaan en dan eens goed in de spiegel kijken. Als we zo spelen, wordt het volgende week lastig tegen Heidenheim en al helemaal in de Champions League."