Bergwijn heeft contact met Koeman en hoopt op EK

Bergwijn heeft contact met Koeman en weigert EK-droom te laten varen

31 maart om 16:02
Laatste update: 31 maart om 16:40

Steven Bergwijn heeft deelname aan het EK met Oranje nog niet uit zijn hoofd gezet. Als hij fit blijft en 'zijn ding doet', verwacht de aanvoerder van Ajax een goede kans te maken.

Bergwijn ontbrak in de laatste interlandperiode voor het EK door een blessure. "Nee, ik heb niet met een knoop in mijn maag gekeken", zegt hij desgevraagd tegen de NOS. "Ik ben vijf tot zes weken eruit geweest, dus het was logisch dat ik er niet bij was. Ik moet gewoon fit zijn en bij Ajax laten zien wat ik kan. Dan kan ik voor iedereen belangrijk zijn."

Als Bergwijn wordt gevraagd of hij nog wel kans maakt op het EK, schiet hij in de lach. "Ja, waarom niet?" Hij heeft contact gehad met bondscoach Ronald Koeman. "Wat hij zei? Dat ik fit moest worden."

Bergwijn is 32-voudig international en speelde in juni 2023 zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal. Zondag maakte hij tegen PEC Zwolle (1-3) zijn rentree. "De benen voelen nu wel zwaar. Daar gaan we de komende weken aan werken", zegt Bergwijn tegen ESPN.