Jansen: 'Twijfel of we de VAR nog moeten hebben'

PEC Zwolle-trainer Jansen uitgesproken: 'Twijfel of we de VAR nog moeten hebben'

31 maart om 16:48

PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen heeft net als zijn aanvoerder, Bram van Polen, twijfels over de VAR. De arbitrage en de VAR speelden een cruciale rol tijdens het duel tussen PEC Zwolle en Ajax (1-3). De VAR keurde twee doelpunten van PEC af, terwijl een doelpunt van Ajax wél werd goedgekeurd door de videoscheidsrechter.

"Wat wij het afgelopen jaar mee hebben gemaakt met de VAR… Dan mag je gerust weten ik wel eens twijfel of we de VAR nog wel moeten hebben", begint Jansen na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN. "En natuurlijk vind ik het een prima iets, maar ik heb nu te vaak meegemaakt dat ik denk: dit klopt niet." Jansen zegt er wel bij dat hij niet kan beoordelen of het nu daadwerkelijk buitenspel was of niet.

"Of de grensrechter nou vlagt of niet, dat gaat toch nergens over? Voor mij is het gewoon heel simpel: het is buitenspel of niet. Of de grensrechter dan wel of niet gevlagd heeft, moet helemaal niks uit maken", besluit Jansen. Ook Van Polen sprak zich uit over de VAR en leek er helemaal klaar mee te zijn. 

PEC staat op een dertiende plek in de Eredivisie, maar is nog zeker niet honderd procent veilig. Ajax klimt dankzij de zege in Zwolle weer over NEC heen en staat nu vijfde.