Kwakman over dubieus penalty-moment Hartman: 'Denk dat hij goed wegkomt'

Kwakman over dubieus penalty-moment Hartman: 'Denk dat hij goed wegkomt'

31 maart - 17:59
224

Quilindschy Hartman beleefde een aantal vervelende minuten zondagmiddag in De Kuip tegen FC Utrecht (4-2). De linksback van Feyenoord veroorzaakte een strafschop en kreeg daarvoor een gele kaart. Bovendien blesseerde hij zichzelf met die actie en moest hij het veld vroegtijdig verlaten.

Hartman haalde de doorgebroken Niklas Vesterlund in het zestienmetergebied neer en kreeg daarvoor 'slechts' een gele kaart van scheidsrechter Allard Lindhout. Die beslissing heeft voor de nodige commotie gezorgd. Kees Kwakman, analist van ESPN, heeft zijn eigen theorie over de kleur van de gegeven kaart. "Ik denk dat de arbitrage beslist dat het een actie is met zijn voeten, daarom krijgt hij geel."

"Als ze het duwtje bestraffen, krijgt hij rood. Dus ik denk dat Hartman nog goed wegkomt. Hij kon eigenlijk niet meer bij de bal", is Kwakman van mening. De scheidsrechter lijkt te hebben beoordeeld dat Hartman een poging deed om de bal te spelen, waardoor het hem op een gele in plaats van een rode kaart kwam te staan. Bij vasthouden, hands of duwen had Lindhout de rode kaart kunnen trekken.