Afellay voelt mee met Hartman: 'Die jongen zou basisspeler zijn op het EK...'

Afellay voelt mee met Hartman: 'Die jongen zou basisspeler zijn op het EK...'

31 maart - 23:16
45

Quilindschy Hartman zal dit seizoen door een zware knieblessure niet meer in actie komen voor Feyenoord. Ibrahim Afellay voelt mee met de verdediger, zo spreekt hij uit in Studio Voetbal. De voormalig international heeft in zijn carrière ervaren hoe het is om teruggeworpen te worden door blessures.

Ibrahim Afellay heeft te doen met Hartman. "Er zijn soms dingen die gebeuren die je niet in de hand hebt, maar wel bepalen hoe je carrière loopt. Die jongen zou basisspeler zijn op het EK en dan zou je zomaar een mooie transfer kunnen maken. Moet je kijken wat voor contrast."

Afellay heeft bij FC Barcelona ervaren hoe het is om langdurig uit de roulatie te zijn. "Je leeft op een roze wolk, alles gaat je voor de wind. Aan de top komen is moeilijk, aan de top blijven is nog moeilijker, helemaal als je bij een grote club speelt met grote concurrentie. Als je dan jouw kruisband afscheurt terwijl je bezig bent je plekje af te dwingen, dan wordt het een kansloos verhaal, zeker als er dan een trainerswissel plaatsvindt."

"Zijn voordeel is op dit moment wel dat hij een bepaalde status binnen Feyenoord heeft gecreëerd voor zichzelf en rustig aan zijn revalidatie kan werken", vervolgt Afellay. "Maar dit is voor hem een verschrikkelijke situatie en een enorme teleurstelling. Zijn reactie op het veld ging door merg en been. Echt triest, heftig."