'Voorbeeldprof' oogst lof van Slot: 'In top drie van spelers waar ik mee werkte'

'Voorbeeldprof' oogst lof van Slot: 'In top drie van spelers waar ik mee werkte'

31 maart - 21:05
34

Arne Slot ziet Dávid Hancko als ware voorbeeldprof en stelt dat de Slowaak in dat opzicht in de top drie staat van spelers waar hij mee gewerkt heeft. De verdediger van Feyenoord maakte zondag tegen FC Utrecht de bevrijdende 3-2 voor de Rotterdammers en kan op lovende woorden rekenen van zijn trainer.

"Dávid, dat zien jullie allemaal, hoe hij zijn vak beleeft, maar ik zie dat elke dag op het trainingscomplex", vangt Slot aan in gesprek met de NOS. "Bij elke wedstrijdbespreking heb ik de indruk dat hij het best oplet van allemaal. Die neemt hij volledig in zich op. Ik denk dat als hij naar huis gaat, hij het nog vijf of zes keer afspeelt."

"Hij is áltijd met zijn lichaam bezig", gaat de trainer van Feyenoord verder. "Het is geen toeval dat hij denk ik in de top drie of top vier staat van meest gespeelde minuten. Net als heel veel van zijn medespelers geeft hij, wat de stand ook is, zowel op het trainingsveld als in de wedstrijd nooit op. Hij staat bij mij wel in de top drie wat voorbeeldige profs betreft, waar ik mee gewerkt heb."