'Uitgevallen Hartman kan EK vergeten en mist zelfs start van nieuw seizoen'

'Uitgevallen Hartman kan EK vergeten en mist zelfs start van nieuw seizoen'

1 april - 13:59 Laatste update: 14:00
208

Quilindschy Hartman zal zowel de rest van dit seizoen, het EK in Duitsland én het begin van volgend seizoen aan de kant staan. Dat meldt Dennis Kranenburg, Feyenoord-watcher voor RTV Rijnmond. De linksback liep zondagmiddag een ernstige blessure op. 

Na ongeveer een halfuur spelen tegen FC Utrecht sloeg voor Hartman het noodlot toe. De linkervleugelverdediger liep een ernstige knieblessure op, en verliet het veld zichtbaar aangeslagen. 

Feyenoord meldde zondagavond al dat hij dit seizoen niet meer in actie zou komen. Over deelname aan het EK met Oranje bestond nog onduidelijkheid, maar inmiddels lijkt vast te staan dat ook het eindtoernooi voor hem te vroeg zal komen. Kranenburg weet dat Hartman ook het begin van het volgende Feyenoord-seizoen nog geblesseerd zal zijn, en dat komt immers na het EK. 

Dat is voor Hartman een enorme domper. De vleugelverdediger is dit seizoen niet weg te denken uit de basiself van Arne Slot, en speelde ook al vier interlands voor Oranje. Een basisplaats op het EK lag dan ook in het verschiet.