'Nieuweling' valt in de smaak bij Feyenoord: 'Kreeg zelfs een compliment van Slot'

'Nieuweling' valt in de smaak bij Feyenoord: 'Kreeg zelfs een compliment van Slot'

1 april - 15:10
123

Lars de Klein uit Gorinchem had zondag de dag van zijn leven in De Kuip. De Klein, die in het dagelijks leven voor de klas staat, mocht Peter Houtman voor één keer opvolgen als stadionspeaker van Feyenoord. Dat leverde hem een compliment van trainer Arne Slot op.

Houtman is al zo'n 25 jaar de stadionspeaker van Feyenoord, maar hij was niet van de partij bij het thuisduel met FC Utrecht. Feyenoord ging via een winactie op zoek naar een stand-in. De Klein was uiteindelijk de gelukkige. "Het was een fantastische ervaring. Onvergetelijk", reageert hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik mocht op het veld het 'kameraadje van de week' aankondigen. Tijdens het opnoemen van de opstelling vielen de zenuwen van me af."

Het optreden van De Klein, die Feyenoord een 0-2 achterstand zag ombuigen in een 4-2 overwinning, is bij veel fans goed bevallen. Zo sprak de tijdelijke stadionspeaker over 'slager en superheld' Dávid Hancko. "Toen viel er wat ook wat van mij af. Ik werd steeds enthousiaster en losser, ook in mijn commentaar."

"Ik kreeg zelfs een compliment van trainer Arne Slot tijdens de persconferentie", vervolgt De Klein, die niet aast op de positie van Houtman. "Ik heb ervan genoten, maar het is goed zo. Houtman is een icoon die bij de club hoort. Laat mij maar voor de klas staan."