Feyenoord heeft nieuws: twee contracten formeel opgezegd, opties niet gelicht

Feyenoord heeft nieuws: twee contracten formeel opgezegd, opties niet gelicht

1 april - 16:12 Laatste update: 16:27
107

Feyenoord heeft de contracten van Alireza Jahanbakhsh en Kostas Lamprou formeel opgezegd. De Rotterdammers hebben de eenzijdige optie om de aflopende verbintenissen van de twee te verlengen, maar dat gaat de club voorlopig dus niet doen.

Alle betaaldvoetbalclubs moeten spelers met een aflopend contract voor 1 april duidelijkheid verschaffen. Dat heeft Feyenoord dus gedaan met Jahanbakhsh en Lamprou. Via de clubkanalen maakt de landskampioen dat de contracten van de twee formeel zijn opgezegd, ondanks de opties in beide contracten. Die worden op dit moment nog niet gelicht.

Daardoor heeft het er alle schijn van dat Jahanbakhsh en Lamprou na dit seizoen transfervrij de deur uitlopen bij Feyenoord. Dat is echter nog geen volledig uitgemaakte zaak: De Stadionclub behoudt de mogelijkheid om alsnog te verlengen met de aanvaller en doelman. 'Eventueel treedt Feyenoord op een later moment nog met één of meerdere van de genoemde spelers in gesprek over een nieuwe verbintenis voor komend seizoen', zo laat de huidige nummer twee van de Eredivisie weten.

Feyenoord nam Jahanbakhsh een kleine drie jaar geleden voor één miljoen euro over van Brighton & Hove Albion. De aanvaller uit Iran is echter al een tijdje geen basisspeler meer, terwijl hij dit seizoen ook sukkelt met zijn fysieke gesteldheid. Feyenoord nam Lamprou afgelopen zomer over van Willem II. De Griek is dit seizoen de derde doelman van de Rotterdammers.