NEC-speler Calvin Verdonk gaat voor Indonesië spelen

NEC-smaakmaker Verdonk staat voor opvallende interlandswitch

2 april om 06:45
Laatste update: 2 april om 10:39

Calvin Verdonk staat mogelijk voor een interlandswitch. De verdediger van NEC is in gesprek om uit te gaan komen voor Indonesië, zo melden bronnen aan VoetbalPrimeur.

Verdonk staat zelf welwillend tegenover een interlandswitch naar Indonesië en het naturalisatieproces is reeds in gang gezet. De linkspoot kan zodoende in de voetsporen treden van Thom Haye, Ragnar Oratmangoen, Jay Idzes, Nathan Tjoe-A-On en Maarten Paes, die als Nederlander opteerden voor een interlandloopbaan bij Merah Puti.

Ook Ole Romeny is benaderd om voor Indonesië uit te komen, zo bevestigde hij in gesprek met VP-hoofdredacteur Dennie van Laar en Kaj Ramsteijn in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur. De aanvaller van FC Utrecht heeft gesprekken gevoerd met de president van de Indonesische voetbalbond, maar heeft zijn keuze nog niet gemaakt. Wel is hij enthousiast over de ontwikkelingen. "Het is super interessant en hartstikke mooi. Je kunt echt een voorbeeld zijn en mensen inspireren. Echt een groot aantal mensen, dus het is sowieso een heel mooie kans", aldus de creatieveling, die op social media bestookt wordt met berichten van Indonesische fans.

Met NEC maakt Verdonk een sterk seizoen door. De Nijmegenaren staan zesde in de Eredivisie en plaatsten zich voor de bekerfinale, waarin ze het in de Kuip op zullen nemen tegen Feyenoord. Verdonk, die zijn opleiding bij Feyenoord genoot, is een vaste waarde in de defensie van de ploeg van trainer Rogier Meijer en was dit seizoen tweemaal trefzeker. De verdediger doorliep als jeugdspeler de vertegenwoordigende elftallen van de KNVB.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal de podcast hieronder, of luister de show op Spotify!