Krabbendam: 'Feyenoord heeft eigenlijk al afscheid van hem genomen'

Krabbendam: 'Feyenoord heeft eigenlijk al afscheid van hem genomen'

1 april - 19:48
19

De wegen van Feyenoord en Marcos López gaan na dit seizoen scheiden, weet clubwatcher Martijn Krabbendam. De journalist van Voetbal International vertelt in het ESPN-programma Voetbalpraat dat de Rotterdammers rekenen op de komst van FC Twente-linksback Gijs Smal.

Quilindschy Hartman raakte zondag tegen FC Utrecht (4-2) zwaar geblesseerd. Niet stand-in López viel in, maar trainer Arne Slot koos ervoor om Dávid Hancko door te schuiven naar de backpositie. Krabbendam verwacht dat Hancko voorlopig de linksback blijft. "Dat denk ik wel. Ze kunnen López nog gebruiken, maar daar hebben ze eigenlijk al afscheid van genomen."

"Die jongen zit nu twee jaar op de bank. Die jongen moet voor zichzelf weggaan", aldus de journalist. "Feyenoord gaat eraan meewerken. Het is niet voor niets dat ze Smal al min of meer binnen hebben." Een aanstaand vertrek van López is zeker, benadrukt Krabbendam. "Die beslissing hebben ze al eerder genomen. Als je er maar niet in slaagt om dicht bij de basis te komen, dan moet je op een gegeven moment gaan."

Smal ontkent vooralsnog dat hij rond is met Feyenoord, volgens Krabbendam zijn de laatste plooien praktisch al gladgestreken. "Intern praten ze erover alsof hij al speler van Feyenoord is. Hoe ik dat weet? Je spreekt allerlei mensen binnen de club. Smal kan daar en daar spelen, zeggen ze dan. Dat komt van intern."