Kluivert biedt hulp aan: 'Of ik geschikt ben voor Ajax? Dat denk ik wel'

Kluivert biedt hulp aan: 'Of ik geschikt ben voor Ajax? Dat denk ik wel'

1 april - 21:29 Laatste update: 21:49
147

Patrick Kluivert vraagt zich af waarom zijn naam niet genoemd wordt bij Ajax, dat op zoek is naar een nieuwe trainer. De 47-jarige Kluivert is werkloos sinds zijn vertrek bij Adana Demirspor in december vorig jaar.

Ajax speurt momenteel de markt af naar een trainer en een 'transferman'. Bij Rondo op Ziggo Sport wordt Kluivert gevraagd of een van beide functies iets voor hem is. "Ik zit hier niet om een vacature op te eisen", antwoordt hij voorzichtig. "Het doet wel pijn om je club zo te zien. Wie weet, wie weet... Ik heb met niemand gesproken." Kluivert wil Ajax dolgraag helpen. "Tuurlijk. Ik ben een Ajax-man."

Tot op heden is de naam van Kluivert niet genoemd als mogelijke opvolger van John van 't Schip. "Waarom niet? Dat is een heel goede vraag, dat vraag ik mezelf ook af." Ruud Gullit heeft een vermoeden. "Dat is hetzelfde met Clarence Seedorf. Die heeft gesolliciteerd, een brief geschreven en geen antwoord gehad. Niets. Als zij (Seedorf en Kluivert, red.) in het buitenland komen, gaan er deuren open. Overal. Op de een of andere manier denken ze hier anders."

Kluivert ontkent dat hij erkenning mist. "Ik mis niets. Ik ben ook niet op zoek naar erkenning, maar het zou wel leuk zijn." Kluivert ziet zichzelf eerder als trainer dan als een directeur. "Of ik denk dat ik geschikt ben voor Ajax? Ik denk het wel. Want? Ik denk dat ik op persoonlijk vlak mijn ervaringen goed kan overbrengen op de spelers."

In onderling overleg vertrok Kluivert eind 2023 in Turkije. Daarvoor stond hij zes wedstrijden op eigen benen bij de nationale ploeg van Curaçao. Bij Paris Saint-Germain werkte hij één seizoen als sportief directeur.

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!